Bespovratna sredstva Fonda

Ukoliko Vam treba samo energetski certifikat ili pak želite pokrenuti energetsku obnovu Vaše zgrade ili kuće možete koristiti bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU).

 

Bespovratna sredstva za energetski certifikat

FZOEU posljednih nekoliko godina objavljuje javne natječaje putem kojih nudi bespovratna sredstva za provedbu energetskih pregleda zgrada i izradu energetskih certifikata zgrada u vlasništvu obrtnika ili poduzeća.
K-tim Vam putem Fonda također može osigurati bespovratna sredstva za energetske preglede i energetsko certificiranje višestambenih zgrada a moguće je dobiti 40% - 80% opravdanih troškova.
Od 2015. godine FZOEU sufinancira energetske certifikate za obiteljske kuće, ali u sklopu programa energetske obnove obiteljskih kuća. Obratite nam se na info@k-tim.hr ili putem kontakt forme ukoliko želite saznati kako dobiti bespovratna sredstva.

 

Bespovratna sredstva za energetsku obnovu obiteljske kuće

Znate li da energetskom obnovom Vaše kuće možete uštedjeti i do 60% potrošnje energije? Osim toga, za samu energetsku obnovu možete dobiti i od 40% do 80% bespovratnih sredstava od ukupnog iznosa investicije.Bespovratna sredstva za energetski certifikat


Mjere koje se sufinanciraju:
  • Toplinska zaštita ovojnice (fasade)
  • Zamjena vanjske stolarije
  • Ugradnja plinskog kondenzacijskog kotla
  • Ugradnja sustava za korištenje OIE

Maksimalno možete dobiti do 168.000,00 kuna bespovratnih sredstava.
K-tim za Vas izrađuje projekt i obavlja prijavu na FZOEU kako biste bili sigurni da ćete ostvariti prava na bespovratna sredstva.

 

Bespovratna sredstva za energetsku obnovu višestambene zgrade

K-tim za vas izrađuje projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu zgrade koja se sufinancira u punom iznosu (100% bespovratnih sredstava), ali i prijavljuje Vašu zgradu na Fond kako bi ostvarili čak do 1.400.000 kuna bespovratnih sredstava za energetsku obnovu (40% do 80% od ukupnog iznosa). O koracima koje trebate poduzeti za energetsku obnovu zgrade možete saznati i u letku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Mjere koje se sufinanciraju za energetsku obnovu višestambenih zgrada:
  • toplinska zaštita elemenata vanjske ovojnice (obnova fasade)
  • centralni sustavi grijanja i potrošnje tople vode
  • fotonaponski kolektori
  • unutarnja rasvjeta zadjedničkih prostora

 

Bespovratna sredstva za energetsku učinkovitost u industriji

I u industriji je moguće dobiti bespovratna sredstva, a sufinanciraju se energetski pregledi, energetski certifikati, izrada projektne dokumentacije (do 1.000.000 kuna po korisniku) za energetsku obnovu i stvarni radovi (do 1.400.000 kuna). Kontaktirajte inženjere K-tima i saznajte sve o tome kako ostvariti subvencije – info@k-tim.hr

 

Energetska obnova javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja

Trenutno je aktivan i pilot projekt za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu i samu energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Kontaktirajte K-tim za više informacija.