energetska obnova javnih ustanova za odgoj obrazovanje

Bespovratna sredstva za projektnu dokumentaciju energetske obnove javnih ustanova koje objavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja

Europski fond za regionalni razvoj ove godine je objavio Javni poziv za korištenje bespovratnih sredstava za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Dokumentaciju možete preuzeti ovdje.

Za više informacija pošaljite upit na info@k-tim.hr

Za bespovratna sredstva za energetsku obnovu mogu se prijaviti:

  • javna visoka učilišta,
  • jedinice lokalne samouprave,
  • jedinice regionalne samouprave,
  • škole,
  • vrtići.

Iznosi bespovratnih sredstava za projekt i samu energetsku obnovu

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 4.500.000,00 kuna, a sredstva će se dodjelivati putem trajno otvorenog Poziva, odnosno do iskorištenja sredstava.
Po pojedinom projektnom prijedlogu moguće je dobiti najviše do 200.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

Za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada moguće je ostvariti 100% iznosa, od čega 85% prihvatljivih troškova dolazi iz EU fonda, a 15% iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Što se tiče fizičke obnove u koju spadaju: krovovi, podovi, fasade, prozori, itd., moguće je dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 70 do 95% ukupno prihvatljivih troškova. Preostali dio od 30% koji bi trebale financirati lokalne samouprave (za sredstva se prijavljuje vlasnik ili osnivač obrazovne ustanove) također se može dobiti iz Fonda za sufinaniciranje EU projekata, tj. Ministarstva regionalnog razvoja.

Ukoliko želite pokrenuti proces energetske obnove i iskoristiti sredstva EU fondova kontaktirajte nas na e-mail: info@k-tim.hr