energetska obnova javnih zgrada

Kako do EU poticaja?

U Osijeku je jučer održana radionica za upravitelje zgrada i predstavnike stanara. Sudionike se bolje upoznalo sa novim uvjetima natječaja i procedurom prijave projekata energetske obnove.

“Ovaj natječaj prvenstveno donosi niz pozitivnih uvjeta –  veća stopa sufinanciranja, koja je od prijašnjih, u većini slučajeva, 40% narasla na visokih 60%. Uz ovako visoki postotak sufinanciranja, povećava se i nominalni iznos poticaja sa prijašnjih 1,4 milijuna kuna na vrtoglavih 13 milijuna kuna po projektu” – istaknuo je Mario Klobučar.

Stručni timovi Fonda i Ministarstva graditeljstva svakodnevno će biti dostupni upraviteljima i predstavnicima za individualna savjetovanja te će im dati detaljne upute za pripremu dokumentacije, ali i kasniju provedbu i praćenje projekata.

Kako je već ranije najavljeno, javni poziv, kojeg je 17. listopada objavilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja trajat će 90 dana.  Međutim, ovo je tek prvi takav poziv tako da će i suvlasnici koji ne stignu prijaviti projekte na ovaj natječaj, imati mogućnost prijave.