Bespovratna sredstva energetska obnova zgrade

Obavijest Fonda o sufinanciranju projektnih dokumentacija za energetsku obnovu zgrada

22.12.2015. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je obavijest o odabiru korisnika sredstava Fonda po Javnom pozivu za neposredno financiranje izrade projektne dokumentacije za projekte povećanja energetske učinkovitosti u višestambenim zgradama.

 

Besplatno do projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 2015. godine je sufinancirao projektnu dokumentaciju za povećanje energetske učikovitosti zgrada (energetsku obnovu) u iznosu od 100% opravdanih troškova, a isto se očekuje i 2016. godine. Javni poziv objavljen je 01. siječnja 2015. godine i trajao je do kraja godine (tj. do iskorištenja sredstava). Bilo je moguće dobiti bespovratan iznos do 35.000 kuna.

Zgrade u Hrvatskoj troše više od 40% energije, a njihova potrošnja kontinuirano raste. Zgrade građene prije 1970 nemaju nikakvu toplinsku izolaciju, a one od 1970. do 1987. minimalnu te su uštede nakon energetske obnove vrlo velike. Za energetski pregled i energetski certifikat, izradu projektne dokumentacije za projekt energetske obnove te samu energetsku obnovu u 2015. godini odobreno je sufinanciranje za više od 2200 višestambenih zgrada.

 

Vrijeme za izradu projekta za energetsku obnovu zgrade je SADA

Što prije započnete s procesom izrade projektne dokumentacije i skupljanjem dokumenata za prijavu na Fond to je vjerojatnije da ćete ostvariti prava na bespovratna sredstva. Za sve informacije pošaljite nam upit na info@k-tim.hr.

 

PREUZMITE DOKUMENT:
Obavijest o korisnicima bespovratnih sredstava za projekte povećanja energetske učinkovitosti u višestambenim zgradama