Energetska obnova zgrade post

Ulaganjem u energetsku obnovu zgrade čuvamo okoliš i štedimo novac

Energetska učinkovitost može uvelike pridonijeti smanjenju globalnog zagrijavanja i po istraživanjima Međunarodne agencije za energiju (IEA) za čak 38% smanjiti emisiju CO2 te na taj način zadržati globalno zagrijavanje unutar 2°C do 2050. Imajući to na umu podrazumijeva se da bi bilo pametno uložiti u energetsku obnovu stambenih zgrada.

Zašto energetska obnova?

Čak trećina ukupne globalne energije troši se u stambenim, poslovnim i industrijskim zgradama i zato baš taj sektor može pridonijeti smanjenju emisije CO2 za velikih 45% do 2040. godine. Gradnjom niskoenergetskih zgrada, ali i ENERGETSKOM OBNOVOM postojećih moguće je postići taj rezultat. Na taj način ne samo da pridonosimo očuvanju okoliša i smanjenju emisije stakleničkih plinova nego i štedimo energiju i novac, a boravak u prostoru u kojem živimo ili radimo nam je mnogo ugodniji. Kada u investiciju za energetsku obnovu zgrade ubrojimo i bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost vidimo da se takvo ulaganje itekako isplati te je povratni period vrlo kratak.

U industriji također ima mnogo prostora za uštede. 40% ukupne globalne potrošnje energije otpada na taj sektor, a za očekivati je da se u njemu može uštedjeti 21% emisije CO2 do 2040. godine. I za taj energetsku obnovu na tom području Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost konstantno objavljuje javne natječaje putem kojih se mogu ostvariti značajna bespovratna sredstva.

Započnite sada!

Možemo zaključiti da su na području energetske učinkovitosti ulaganjem u energetsku obnovu i obnovljive izvore energije moguće velike uštede. Ukoliko želite uštedjeti svoj novac kontaktirajte inženjere K-tima koji će vas savjetovati kako da na najbolji način i uz minimalne troškove smanjte račune za električnu energiju, a samim time pridonesete i očuvanju okoliša.