subvencije za obnovu fasada zagreb

Od 1. srpnja grad Zagreb povećava iznos za subvenciju obnove fasada

Gradonačelnik Milan Bandić u lipnju ove godine najavio je kako će Grad Zagreb od 1. srpnja subvencije za energetsku obnovu fasada povećati za 25%, pa će tako trošak obnove fasada koje nisu zaštićene kao spomenik kulture subvencionirati s 50% umjesto s 25%, a obnavljanje zaštićenih fasada sa 75%, umjesto 50%.

 

Do kraja godine 400 do 500 energetskih obnova fasada

Do kraja ove godine u Zagrebu će biti najmanje 400 do 500 završenih fasada, a u roku od tri godine sve fasade u Donjem gradu. Prvo će se postaviti sve skele od Branjugove do Branimirove, u Palmotićevoj, a nakon toga slijedi cijela Draškovićeva. Ići će se ulicu po ulicu, blok po blok i do konca godine ćemo imati najmanje 400 do 500 završenih fasada, rekao je Milan Bandić.

Predviđeno je da će se u roku od tri godine završiti sve fasade u Donjem gradu.

Najveći prioriteti su fasade i žičara za Sljeme, koja se planira početi ove godine i završiti iduće, te je treći prioritet spajanje šinskim vozilom Zračne luke s gradom: od Kvaternikovog trga, Heinzelovom, Radničkom preko Domovinskog mosta za Zračnu luku. Četvrti projekt kojega Zagrepčani također očekuju uz dovršenje Zračne luke je Kongresni centar.

 

Na pitanje gdje je pronašao sredstva odgovorio je kako se uvijek ima novaca za prave projekte, te kako je pronašao sredstva u proračunu grada Zagreba, u Holdingu i gradu Zagrebu.