natjecaji za energetsku obnovu

Novi natječaji za energetsku obnovu tek nakon prihvaćanja financijskog plana za 2016. godinu

Na internet stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljena je obavijest o godišnjem planu raspisivanja javnih poziva i natječaja. Iz Fonda napominju kako će plan biti objavljen tek nakon prihvaćanja financijskog plana za 2016. godinu. FZOEU je kao institucija koja je pravna osoba s javnim ovlastima dužna uskladiti svoj financijski plan i program rada s nadležnim institucijama Vlade RH i konsolidirati financijski plan s državnim proračunom.

Na vrijeme pripremite dokumentaciju za energetsku obnovu

Preostaje nam pratiti obavijesti Fonda i na vrijeme pripremiti dokumentaciju ukoliko želite iskoristiti sredstva za energetsku obnovu stambene zgrade ili obiteljske kuće.

Tri koraka koja morate poduzeti za energetsku obnovu zgrade:
  1. Energetski pregled i izrada energetskog certifikata zgrade – moguće sufinanciranje od strane Fonda od 40-80%
  2. Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade – moguće ostvariti 100% bespovratnih sredstava fonda
  3. Energetska obnova zgrade – moguće ostvariti od 40-80% bespovratnih sredstava (do 1.4 mil. kn)

Za sve od navedenog možete kontaktirati K-tim pute emaila info@k-tim.hr i voditi ćemo Vas kroz kompletan proces energetske obnove.

Obavijest prijavljenima na Javni natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada

FZOEU je na svojim internet stranicama obavijestio zainteresirane korisnike Javnog natječaja za energetsku obnovu višestambenih zgrada (objavljen 30. rujna 2015.) da su sve pristigle ponude obrađene u roku te je u skladu s Poslovnikom o provedbi natječaja izrađen zapisnik s prijedlogom za donošenje odluke o odabiru korisnika.
Unatoč tome, odluke o sufinanciranju biti će objavljene tek nakon usvajanja Financijskog plana Fonda za 2016. godinu, a koje se očekuje također po donošenju državnog proračuna.